Patriz Beeldend Kunstenares 

Passie voor kunst, cultuur
 

Urnen

Elke urn of herdenkingsmonument is een uniek kunstwerk 

Ieder persoonlijk kunstwerk krijgt een eigen karakter en is volledig met de hand vervaardigd. De afwijkingen in grootte, vorm of kleurpatina bepalen de uniekheid van elke urn.  

Werkwijze 

Voor de totstandkoming van een persoonlijk urn of herdenkingsmonument vind ik het belangrijk om u als opdrachtgever nauw te betrekken bij het ontwerp en het proces van uitvoering. Om u een indruk te geven schets ik hieronder de procedure. 

Kennismaking

Voor een eerste vrijblijvende kennismaking nodig ik u graag uit in mijn atelier; als u het prijs op stelt kan het gesprek natuurlijk ook bij u thuis plaats vinden. Tijdens deze eerste ontmoeting voeren wij een persoonlijk gesprek over het leven van de overledene, de karaktereigenschappen, interesses, hobby’s en andere belangrijke momenten.

Naar aanleiding van dit gesprek zal het idee vorm krijgen en heeft u een beeld hoe het ontwerp uitgevoerd zal worden. Belangrijke aspecten voor de urn/ herdenkingsmonument  worden besproken zoals formaat, materiaalkeuze, kleur, tekst of het voor binnen of buiten bestemd is en een prijsindicatie. Van belang is dat u volledig eens bent met het ontwerp en het besproken idee. 

Ontwerp 

Het is niet altijd noodzakelijk om eerst een ontwerp te maken omdat het  besproken idee al vorm heeft gekregen. In een voorlopig ontwerp wordt het idee uitgewerkt in een schetsontwerp of schaalmodel. Deze worden vervolgens besproken met U. Die geeft een richting aan het ontwerp zodat die nauw aansluit bij uw persoonlijke beleving, wat aanleiding geeft tot een definitieve uitwerking. 

Voor grotere herdenkingsmonumenten en sculpturen als monument zal ik mij oriënteren op de locatie van de begraafplaats. 

Uitvoering 

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp en de bijbehorende begroting, kan een aanvang gemaakt worden met de uitvoering. Ik hou u graag op de hoogte van de vorderingen en tussentijds nodig ik u uit om deze te komen bekijken in mijn atelier in Oisterwijk. Als u er prijs op stelt kunt u aanwezig zijn bij de installatie van het herdenkingsmonument. Voor het hele traject van kennismaking tot en met oplevering moet u rekening houden met een termijn van 1 tot 6 maanden. 

Ook is het mogelijk om een urn of gedenkmonument voor uw overleden dier te maken.